Kontaktuppgifter:

FÖLJ MED VAD SOM

HÄNDER I MINNESLISTAN

PÅ  ÖT  OCH  VBL

Välkommen till Jeppo hembygdsförenings hemsida!

Vi arbetar för att öka kunskapen om traktens historia, kultur och näringsliv samt för att hålla traditionerna levande. Vill Du besöka vårt hembygdsmuseum, är du intresserad av att bli medlem, kanske delta i talkon, hjälpa till med sommarens utställning, forska vidare i Jeppos historia, besöka våra evenemang, komma med nya förslag och ideer så är Du alltid lika välkommen. Jeppo hembygdsförening är öppen för gammal och ung, hör av Dig till styrelsen med frågor och förslag!

Hembygdsfilmerna överförts till usb-minnen, säljs för 15€. På en "sticka" finns alla tre filmer.

Verksamheten 2022

Lassila byaforskning, nästa träff hösten 2022

Öppet hus för nya och gamla jeppobor 16 aug 2022 kl 17-21

Öppet hus i arkivet för föreningarnas representanter hösten 2022

Gravgårdsvandring lördag 16 juli kl 16

Hembygdsfest söndag 17 juli 2022 kl 14

Motorcyklistklubben M-99 besöker museet måndag 18 juli ca 19.00

Utställning "Stenbackagården...Spå Fanni, Olga, Ottto m.fl"

Talkodagar/kvällar maj-augusti. Info på minneslistan (tak över allmogebåt, vaktstugans källare, fortsatt planering av sagostigen, arbete med utställning etc)     Välkommen med!

Berättarkväll i oktober 2022.

Tipsa oss om berättelser/berättare.

Skattjakt för barn , inne i hembygdsgården två olika skattjakter, en för yngre barn, där de ska söka mössungar, en för äldre barn som kan räkna och läsa. Utomhus finns en naturstig, där man ska räkna djuren som man hittar samt skriva ner en sång eller saga om respektive djur.

.

Tidigare års utställningar, som delvis fanns kvar:

Drömmen om ett bättre liv - utställning om emigrationen till Amerika från Jeppo. Utställningen finns nu på Skullan i Hembygdsgården .

Folkseder kring död och begravning. (finns i Ekmansgården)

Gamla fotografier insamlas fortsättningsvis för kopiering och digitalisering. Kasta inte bort albumar/fotografier. Vi tar emot dem. Kontakta Viking, Gunnel eller Ulrika Sjölind.

Besök vårt digitala arkiv! Vi har börjat sätta in bilder på föremål och fotografier på sidan  digitala arkivet

Muséet finns på Stenbacka, Kyrkvägen 105 och är öppet under juli månad
Onsdagar  kl 17 - 21
Söndagar  kl 12 - 16

Övriga tider enligt överenskommelse, kontakta ordförande

Välkommen till vårt museum!