Kontaktuppgifter:

FÖLJ MED VAD SOM

HÄNDER I MINNESLISTAN

PÅ  ÖT  OCH  VBL

Välkommen till Jeppo hembygdsförenings hemsida!

Vi arbetar för att öka kunskapen om traktens historia, kultur och näringsliv samt för att hålla traditionerna levande. Vill Du besöka vårt hembygdsmuseum, är du intresserad av att bli medlem, kanske delta i talkon, hjälpa till med sommarens utställning, forska vidare i Jeppos historia, besöka våra evenemang, komma med nya förslag och ideer så är Du alltid lika välkommen. Jeppo hembygdsförening är öppen för gammal och ung, hör av Dig till styrelsen med frågor och förslag!

Året 2019:

Hembygdsfesten hölls söndagen den 21 juli vid Hembygdsgården. Med bl.a

Fhilip Järvenpää, Leif-Ole Nygård samt som festtalare Christer Sundell, som talar om årets tema "emigrationen från Jeppo".

Drömmen om ett bättre liv - utställning om emigrationen till Amerika från Jeppo. Utställningen finns i Ekmansgården på museiområdet. Se också vår "digitala utställning" med temat emigranter i USA.

A Dream for a Better Life - about the emigration from Jeppo. You can also visit the side Fotografier where we show photos from America.

Tidigare års utställningar som finns kvar:

Under våren och sommaren träffades vi regelbundet för olika talkoarbeten ss byggnads- och reparationsarbeten, trädgårdsarbete.

Gamla fotografier insamlas fortsättningsvis för kopiering och digitalisering. Kontakta Viking eller Gunnel.

Jepo-blaadi, kan köpas på Bokföringsbyrån i Jeppo, hos Postombudet samt vid muséet..

Besök vårt digitala arkiv! Vi har börjat sätta in bilder på föremål och fotografier på sidan  digitala arkivet.

BERÄTTARKVÄLLEN  HÅLLS  SOM  VANLIGT  I MITTEN PÅ OKTOBER.  I år närmare bestämt torsdag 17 oktober kl 19 vid Hembygdsmuséet. Ifjol blev storstugan fylld med folk så det lönar sig att komma i tid.

Muséet finns på Stenbacka, Kyrkvägen 105 och är öppet under juli månad
Onsdagar  kl 17 - 21
Lördagar  kl 14 - 18
Söndagar  kl 12 - 16

Övriga tider enligt överenskommelse, kontakta ordförande.